In 2020 het hele Pieterpad in 2 delen gelopen

Augustus en Oktober 2020.

 

Mijn bedoeling was om het hele Pieterpad van Pieterburen tot de Sint-Pietersberg in de maand augustus in 1 stuk te lopen. Helaas is me dat, mogelijk mede door de langste hittegolf sinds er in Nederland wordt gemeten, niet gelukt en heb ik in Swolgen onverrichterzake naar huis moeten keren. De laatste 6 etappes heb ik in oktober gelopen.

 

Wat een heerlijke manier van slow traveling in deze bijzondere tijden! De ene etappe is nog mooier dan de andere en elke dag was weer een verrassing wat deze brengen zou. Met name ook de stukjes op de grens tussen Nederland en Duitsland vond ik erg bijzonder.

 

CountyHike heeft een aangename afwisseling geboekt tussen hotels en B&Bs. Het was niet altijd even gemakkelijk wanneer de accomodatie een aantal kilometers buiten de route lag maar als je eenmaal in het zonnetje bijna tussen de koeien van je drankje geniet is dat alweer snel vergeten. Het transport van de bagage verliep vlekkeloos.

 

Tijdens deze wandeltocht heb ik elke dag, als bonus, in de best aanbevolen restaurants gegeten. Nederland kan op culinair niveau inmiddels heel goed meedoen. Wat heb ik lekker gegeten en wat een vriendelijke service overal!

 

Tip: neem voldoende muntgeld mee. Zo kom je zomaar in the middle of nowhere een vrieskist met ijsjes tegen of voor een kaarsje bij de heilige Gemma in Sittard.

 

Nederland kan zich gelukkig prijzen met dit Pieterpad!

Govert. 

Vorige pagina